LV EN
LV EN

LNKC aicina pieteikties tradicionālās dziedāšanas kursiem maijā un jūnijā

Latvijas Nacionālais kultūras centrs aicina interesentus pieteikties tradicionālās dziedāšanas kursiem, kas norisināsies no 2024. gada 21. maija līdz 15. jūnijam. Kursu laikā plānotas gan teorētiskās, gan praktiskās nodarbības pie četriem tradicionālās dziedāšanas pasniedzējiem – Zanes Šmites, Ivetas Tāles, Aīdas Rancānes un Edgara Lipora.

Kursu ietvaros būs iespēja piedalīties gan klātienē praktiskajās nodarbībās, gan attālināti teorijas nodarbībās. Klātienes nodarbības notiks Latvijas Nacionālā kultūras centra Lielajā zālē, kā arī tiks mēģināts iemācīto likt lietā, dziedot ārā. 

Apjoms: 24 akadēmiskās stundas. Kursu maksa par visām nodarbībām – 84 Eur. Iespējams pieteikties uz visām vai tikai atsevišķām nodarbībām.

Pieteikšanās kursiem notiek elektroniski ŠEIT.

NB! Informējam, ka no 15.04. pieteikums dalībai jebkurā no klātienes nodarbībām tiks saglabāts gaidītāju sarakstā, jo šobrīd ir sasniegts maksimālais dalībnieku skaits. Ja kāds dalību atteiks, interesentiem tiks ziņots rindas kārtībā.

21., 23. un 26. maijā
Teorētisko un praktisko nodarbību cikls pie Zanes Šmites “Pate rīkle ērģelēja, pate mute gavilēja”. Kā ar balss saitēm radītā skaņa tiek veidota cilvēka vokālajā traktā – rīklē un mutes dobumā? Kā apzināti veidot varenu balsi? Teorētiskajās nodarbībās tiks apskatīta vokālā trakta uzbūve un tā sastāvdaļu kartēšana, bet praktiskajā – jaunapgūto prasmju pielietošana āra dziesmu dziedāšanā.

25. maijā
Tradicionālās dziedāšanas meistarklase ar Aīdu Rancāni. Latgales dziesmas. Tradicionālās dziedāšanas meistarklase – darbs ar grupu. Edgars Lipors.

3., 10. un 15. jūnijā
Tradicionālās dziedāšanas teorētisko un praktisko nodarbību cikls pie Ivetas Tāles par āra dziedāšanas tradīciju.

Nodarbību plāns