LV EN
LV EN

Ar semināru “Dzīvais mantojums ilgtspējīgai nākotnei” noslēgsies projekts LIVIND

Ziemeļeiropas un Baltijas valstu sadarbības projekts LIVIND noslēgsies ar semināru “Dzīvais mantojums ilgtspējīgai nākotnei”, kas notiks 2024. gada 16. maijā Helsinkos. 

Šajā noslēguma seminārā iespējams piedalīties arī attālināti, aizpildot reģistrācijas pieteikumu  līdz 5. maijam. Seminārā 
* dzirdēsit pārskatu par darbu ilgtspējības labā ar piemēriem no dažādām kultūras jomām;
* papildus prezentācijām notiks arī paneļdiskusijas, kas ļaus dziļāk ieskatīties nemateriālā kultūras mantojuma un ilgtspējīgas attīstības perspektīvās;
* projekta pētnieciskā grupa piedāvās kopsavilkumu par šīs tēmas analīzi un īsu nākotnes politikas kopsavilkumu.

Projekta LIVIND ietvaros tika organizēti vebināri un darbnīcas, kurās piedalījās simtiem interesentu no dažādām valstīm. Tika īstenoti arī pilotprojekti, kuros praksē tika pārbaudīti dažādi veidi, kā vislabāk apvienot dzīvo mantojumu un dažādus ilgtspējīgas attīstības aspektus. Noslēguma seminārā Helsinkos tiks sveikti pilotprojektu dalībnieki, un viņiem būs iespēja dalīties savā pieredzē darbā ar dzīvo mantojumu.

Projekta turpinājums būs jauna LIVIND tīmekļa platforma, kurā būs iespējams iepazīties ar projekta rezultātiem, atrast praktiskus padomus un rīkus darbā ar dzīvo mantojumu. Tīmekļa vietne būs angļu valodā un pieejama visiem interesentiem.

Projekts, kas apvieno desmit Ziemeļeiropas valstis un Ziemeļu autonomos apgabalus (Dānija, Fēru salas, Grenlande, Igaunija, Islande, Latvija, Lietuva, Norvēģija, Somija, Zviedrija) kā arī Sāmu zemi, ar nosaukumu LIVIND (Creative and living heritage as a resource for the Northern Dimension region) tika uzsākts 2021. gadā, lai stiprinātu nemateriālā kultūras mantojuma kā resursa lomu vietējo kopienu ilgtspējīgai attīstībai. Projekts ilgst no 2021. līdz 2024. gadam, un tas ir pirmais šāda aptvēruma sadarbības projekts Ziemeļeiropā dzīvā mantojuma jomā.