LV EN
LV EN

Vīlandē noslēgusies konference “Kultūras mantojums noturīgām kopienām”

Šodien Igaunijas pilsētā Vīlandē noslēgusies konference “Kultūras mantojums noturīgām kopienām”, kas norisinājās divas dienas un piedāvāja dažādu pasaules valstu speciālistu priekšlasījumus par kultūras mantojumu.

Latvijas Nacionālo kultūras centru (LNKC) konferencē pārstāvēja Tautas lietišķās mākslas eksperte Linda Rubena ar priekšlasījumu “Kultūras mantojums kā pamats jaunākās paaudzes radošajai darbībai”, kā arī LNKC Tautas lietišķās mākslas nozares konsultatīvās padomes locekle, Latvijas Universitātes Latvijas Vēstures institūta vadošā pētniece Anete Karlsone, kas stāstīja par tradicionālo prasmju tālāknodošanas pasākumu “Satiec savu meistaru!”.

Konference ir ievadošais Vīlandes Tradīciju festivāla pasākums. Festivāls ir daļa no Tartu – Eiropas kultūras galvaspilsētas 2024 programmas un norisināsies līdz 5. oktobrim, pētot, kā kultūras mantojuma vērtības un prasmes var palīdzēt uzlabot mūsdienu dzīves apstākļus un palīdzēt atrast ilgtspējīgus risinājumus dažādām sociālām, ekonomiskām un vides problēmām.