LV EN
LV EN

Noslēdzies konkurss par folkloras festivāla “Baltica 2025” tēmu

Noslēdzies konkurss par Starptautiskā folkloras festivāla “Baltica 2025” tēmu. Kopā tika saņemti 15 pieteikumi, no kuriem žūrija par labāko atzina Edeites Laimes piedāvāto tēmu “Valoda”.

“Baltica 2025” skanēs kā VALODA. Domāšana, sazināšanās, signāls darbībai, saruna, zīmju un rakstu vienība. Katram sava. Rimta, skaņa, liega, ducinoša, tuva un tāla. Mantota, iegūta, aizgūta, rakstos un ritmā izzināta. Skanēs liepājnieku knaušu dzenāšanā, Upītes dancotāju zuobaku rībēšanā, skanēs Lībiešu krasta priekā “Te arī mūsu kēļ!”, sēļu aicinājumā meklēt styprōkūs ļauds, Daugavpils dziedātāju košo balsu krāsās, skanēs Krapes “Skaņumājas” ermoņiku plēšās un atmiņās par dižo muzikantu spēles valodas ritmu, Zemgales brunču ziedaino joslu ņirbēšanā, meistara Kačkānu Andra pastalu čabēšanā, skanēs Rīgas bruģa stāstos un gadsimtiem uzmanīgi noklausītajās valodās, skanēs, braši uzsaucot aizrobežu kaimiņiem: “Kāds viesis, tāda valoda!”.

Lai piedalītos konkursā, līdz šī gada 21.februārim jebkura pilngadīga fiziska persona vai fizisku personu apvienība, juridiska persona vai juridisku personu apvienība varēja iesniegt savu piedāvājumu starptautiskā folkloras festivāla “Baltica 2025” tēmai.

Starptautiskā folkloras festivāla “Baltica 2025” TĒMA